Ağustos kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek Çalışma Bakanı Selçuk açıkladı!

Resmi gazetede açıklanan karara göre kısa çalışma ödeneği 2 ay süreyle daha uzatıldı. 30 Haziran 2020 tarihine kadar başvuru yapan işyerlerinde çalışan vatandaşlar kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaya devam edecekler. Bilindiği gibi Mart ayında devreye alınan bu ödeme aylık maaş hesabına ve ödemeleri sağlanıyor. Aile çalışma sosyal hizmetler Bakanı Selçuk ödemenin uzatılması müjdesini paylaşmıştı ve Ekim sonuna kadar ödemeler devam edeceğını açıkladı. Bakan Selçuk ayrıca Ağustos ayı kısa çalışma ile işsizlik ödemesini ne zaman başlayacağı dair paylaşımında bulundu. 3 Eylül 2020 tane itibaren hesapları ödeneceğini açıkladı. Açıklanan ödeme planı ayrıntıları şu şekildedir.

KISA ÇALIŞMA VE İŞSİZLİK ÖDEME PLANI;

İşsizlik maaşı ile kısa çalışma maaşı ödemeleri T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre gerçekleştirilecek. T.C. Kimlik numarasının son hanesi 6 ile 8 olanlar 4 Eylül'de diğerleri ise 3 Eylül tarihinde maaşları alacaklar. Sosyal koruma kalkanı kapsamında vatandaşlara gerçekleştirilen ödemelerde hesap numarası olmayan kişilerin PTT aracılığıyla ödemeleri yapılacak.

Yeni başvuru alınacak mı? Resmi gazetede açıklanan karara göre süre uzatımı 30 Haziran 2020 tarihine kadar başvuru yapan işyerlerinde çalışanlar için ödemeleri kapsıyor ve kısa çalışma ödemesi için yeni bir başvuru alınmayacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim