Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılacak olan başvurular ile Koronavirüs nedeniyle işyerini kapatan işyerlerindeki çalışanlara kısa çalışma ödeneği verilecek. 4.380 TL'ye kadar ödeme için başvuru şartları esnetildi. KÇÖ yeni başvuru şartı ve Bakan Selçuk'un açıklamaları..

Koronavirüs eş güdüm toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni bir ekonomik paket açıkladı. Buna göre ülke genelinde işletmesini kapatmak zorunda kalan sektörlerde çalışanların işten çıkartılmaması şartı ile kısa çalışma ödeneğinin devreye gireceğini açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra  mrüt Selçuk yaptığı açıklamalarda iş verenlerin başvurusu sonucu çalışanlara ödenecek olan ödemler için bazı başvuru şartlarının esnetileceğini açıkladı.

YENİ KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI NE OLDU?

AÇSHB Teftiş Kurulu Başkanlığı İş Müfettişleri tarafından başvuru yapan işletmelerin ve esnafların başvuruları online olarak gönderilen evraklar ile incelenecek. Başvuru şartlarının esnetilmesi bu gün Türkiye Büyük Milet Meclisinde görüşüldü. AÇSHB Selçuk sosyal medya üzerinden yaptığı açılamada  TBMM genel Kurulunda yapılan görüşmeler sonucunda KÇÖ ödeme şartlarının esnetildiğini aktardı. 600 prim ödem günü 450’ye 120 günü de  60 güne  şürüldü.  Çalışanı işvereni ve istihdamları koruyacaklarını aktardı.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamalardan diğer ise en düşü emekli maaşlarını n 1500’e çıkartılması konusunda oldu. Emekli maaşlarının yükseltilmesi konusunun kanunlaştığı açıklandı. Diğer bir gelişmeye göre asgari ücret desteği olarak 7 milyar liraya yakın destek verileceği açıklaması geldi.

Editör: TE Bilisim