Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk sosyal yardım destek ödemeleri için önemli bir açıklama yaptı. Buna göre Ülke genelinde 2 milyon haneye 1000 tl ödeme yapılacağını müjdeledi.

18 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında ekonomik paket açıklamış ve emekliden çalışana ve işverene önemli müjdeler sıralamıştı. Bunların yanı sıra ihtiyaç sahibi aileler için yapılacak nakdi yardımların detayları belli olmaya başladı.

Ekonomik istikrar programı kapsamındaki ödemelerin ne zaman ödeneceğine dair yapılan açıklamalarda daha önce sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerinin toplam sayısı 2 milyon kişiden oluştuğu ve bu kişilere para yardımı ödemelerin Mart ayının sonuna kadar başlatılacağı ifade edildi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ NEREYE BAŞVURU YAPACAKLAR!

Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk 19 maddelik destek paketinde sosyal yardım ödemeleri için nakdi yardım ödemelerine herhangi bir başvuru alınmayacağını aktardı. Yani AÇSHB SYDV tarafından sürekli olarak vatandaşlara gelir testleri yapılıyor. Bu gelir testlerinde ihtiyaç sahipleri belirlendiğinden Bakanlığın bu vatandaşlara ödemeleri gerçekleştireceği ifade etti.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK

Koronavirüs mücadele kapsamında eşgüdüm toplantısında açıklanan yardımlardan bir tanesi olan nakdi yardımlar Mart ayının son haftası 30 Mart haftasından itibaren ödenmeye başlanacak.

SYVD tarafından düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere yapılan gelir testi sonuçlarınızı e devlet üzerinden öğrenebileceksiniz. Bu konuda yapılmışsa test sonuçlarını öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-gelir-testi-sonucu-sorgulama  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Burada yer alan G0, G1, G2 VE G3 sonuçlarında; G0 geliri aylık brüt ücretin asgari ücretin 3’te birinden az olanları kapsar. G1 asgari ücreti brüt ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar gelire sahiptir. G2 ise asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar gelire sahip aileleri kapsar. Son olarak G3 ise brit asgari ücretin iki katından fazla olanları kapsar. Bakanlık henüz henagi düzeydeki geliri olanlara bu ödemelerin yapılacağına dair açıklama yapmazken G0 ve G1 testine sahp vatandaşlara ödeneceğini beklemekteyiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim