Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere 1000 Tl yardım ödemesi yapacak.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan destek ödemelerden bazıları da gelir düzeyine göre yapılıyor. Koronavirüs eş güdüm toplantısı sonrası yapılan açıklamada Covıd-19'un ekonomiye olan etkilerinin önüne geçilmesi amacı ile kısa çalışma ödeneği, 3 ay kredi ödemelerini ertelenmesi son olarak 6 ay ödemesiz dönem olarak kamu bankaları tarafından verilen krediler bulunuyor. Bunların yanı sıra devlet desteği olarak Aile ve Çalışma Bakanlığına bağlı SYDV aracılığı ile gerçekleştirilen yardımlar arttırıldı.

BAŞVURULAR E-DEVLETTEN YAPILACAK? 

Birinci Faz ödemlerini tamamlandığı Bakan Selçuk tarafından açıklandı. İkinci faz ödemeleri için başvuru alınmayacağı belirtilirken ikinci pakette 2 milyon 300 bin aileye bu ödemeler yapılacak. Henüz kriterler belirlenmeye çalışıyor. Başvuru alınmayacak fakat daha önce gelir düzeyi testleri yapılarak G0, G1, G2 ve G3 gibi düzeyler belirlenmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda yine daha önce başvuru yapan vatandaşlara bu nakit yardımlar yapılması bekleniyor.

Bin Tl şeklinde devam eden Üçüncü Faz yardım ödemlerinde ise daha çok sosyal yardım dışında kalanlar için kapsaması düşünülüyor. Peki bu başvuru şartları ne olacak ve nasıl başvuru yapılacak? Koronavirüs nedeniyle zor duruma düşen, işten ayrılmak zorunda klan kısa çalışma ödemesi alamayan işsizlik sigortası şartları oluşmayan ve bir güvencesi geliri olmayan vatandaşların kapsaması düşünüyor. Açıklamalarda Koronavirüs öncesinde durumu olupta evi ve arabası olduğu halde virüs nedeniyle zor duruma düşenlerin olduğu ve Bakanlığın bu kişilere ulaşmak istedi ifade ediliyor.

KADINLARA YAPILAN ÖDELER ARTTIRILDI;

Geçtiğimiz gün müjdesi verilen biri diğer habere göre kadınlara yapılan şartlı doğum, şartlı lohusalık, eşi vefat edenler için yapılan ödeme tutarları arttırıldı. Yeni tutar 325 TL olarak açıklandı.

Sosyal yardım ödemesinde beklediğiniz başvuru şartları yrum olrak paylaşabilirsiniz.