Ülkemizde bilindiği üzere hem Türkiye İstatistik Kurumu hem de bazı sendikalar sayısal araştırmalar yaparak bunları kamuoyuna duyurmaktadır. 2020 yılının ikinci yarısı için yapılan açlık sınırı ile yoksulluk sınırı duyuruldu. Peki Türkiye'de açlık sınırı kaç TL oldu, yoksulluk sınırı kaç TL olarak duyuruldu? İlgili veriler dört kişilik bir aile baz alınarak yapıldı. Buna göre yayımlanan verilerin bireysel değil dört kişilik bir aile için düşünebilirsiniz.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Nedir?

TÜRK-İŞ tarafından yapılan resmi araştırma da Türkiye'de açlık sınırının 2.447 TL ve yoksulluk sınırının ise 7.963 TL olarak duyuruldu.

TÜRK-İŞ tarafından yapılan resmi duyuruda Türkiye pazarının ortalamasının Ankara gibi olduğu için araştırmaların Ankara üzerinden yapıldığı belirtildi. Yani pazar fiyatları Ankara'dan daha pahalı ya da daha ucuz olan şehirlerde bu rakamlarda değişiklik olabilir. Geçen seneye göre rakamlarda artmanın olduğu da duyuruldu.

Yine Türk-İş "Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 18,56 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 13,45 olarak hesaplandı." yönünde bir açıklama da yaptı.