Geçtiğimiz aylarda gündemde yer alan bir haberde açıköğetim bölümleri arasında psikoloji anabilim dalının eklenmesi yer almıştı. Birçok öğrenci adayını meraklandıran konu ile ilgili olarak ise yine bir toplantı yapılmış olup Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu tarafından Erdoğan’a bir rapor sunuldu.

Kurul tarafından Twitter hesabından yapılan açıklama "Kurulumuz bugün gerçekleştirilen toplantıda bazı üniversitelerimiz bünyesinde açılmış bulunan açıköğretim psikoloji lisans programları hakkındaki görüş ve değerlendirmelerini içeren ön raporunu tamamlayarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştir” açıklaması yapıldı.

Psikologlar Karşı Çıkmıştı

Konuyla ilgili olarak geçen ay İstanbul Üniversitesi'nde Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde açılan Psikoloji Lisans açıköğetim bölümü birçok öğrenciyi sevindirirken, üniversitelerde hali hazırda okuyan öğrenciler ile psikolog olarak görev yapanları isyan ettirmişti. Türkiye Psikologlar Derneği bölümün açıköğretime eklenmesi ile ilgili olarak psikoloji bilimimin evrensel yükseköğetim ilkelerine göre kabul edilebilir olmadığını belirtmiş, özellikle halk sağlığı için bir tehdit olarak kabul ettiklerini açıklamışlardı.

Rapor Erdoğan’a Sunuldu

İlgili raporun sunulması dahilinde YÖK ve meslek mensubu psikologlara danışıldı. Kurul özellikle uzaktan eğitim olarak açıköğetim ile psikoloji eğitiminin uygun olmadığı yönünde görüşlerini belirttiği raporu Erdoğan’a sundu. Fakat ilgili bölümün açılıp açılmamasına ilişkin son kararı ise Erdoğan verecek.

AUZEF Psikoloji Kayıtları Başladı Mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) bünyesinde açılan yeni bölümlerin başında psikoloji bölümü geliyor bunun yanı sıra ayrıca spor bilimleri ile rekreasyon bölümleri de 2020 2021 eğitim öğretim yılı içerisinde hizmet verecek diğer iki bölüm. Konuya ilişkin en merak edilen konulardan biri de ilgili bölümlere kayıt yapılıp yapılamadığı. İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklama ile kayıtların Eylül 2020’de başlayacağı açıklanmıştır.

İlgili psikoloji bölümünün açılmasına ilişkin olarak son kararı Erdoğan verecek. Kurul tarafından bölümün uzaktan eğitime göre olmadığı görüşü bildirilmiş olup ilerleyen günlerde ise net bir kararın çıkması bekleniyor. Öğrencilerin bazıları bölümün açılmasını beklerken bazı öğrenciler ise uygulamanın haksızlığa neden olduğu görüşünde. Psikologlar da ilgili bölümün kapatılması yönünde görüş belirtiyor.

Editör: TE Bilisim