9 Mayıs marketler açık olacak mı? Bugün hangi illerde marketler açık olacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması 9 Mayıs 00:00 itibari ile başladı. Ülke genelinde bazı illerde uygulanan kısıtlamanın detayları İçişleri Bakanlığının açıkladığı genelge ile açıklandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında vaka sayısının düşmesi, bulaş riskinin azalması, filyasyon ekiplerinin ildeki başarılı olması ile risk görülmeyen illerde bazı tedbirler için adımlar atıldı. İlk kez bu hafta sonu 7 ilde sokağa çıkma kısıtlaması yapılmayacak. Kalan 24 il genelinde bu gece itibari ile kısıtlamalar 10 Mayıs gecesine kadar devam edecek.

DÜNYA GENELİNDEKİ KORONAVİRÜS VAKALARINDA SON DURUM!

9 Mayıs itibari ile dünya genelindeki vaka sayısı 9 milyonu geçti. En çok vaka ABD'de görüldü. Diğer ülkeler ise şu şekilde açıklandı. İspanya ile İtalya İngiltere, Rusya Fransa, Almanya, Brezilya ülkeleri takip etti. 200'den fazla ülkeyi etkisi altına alan Kovıd-19'un ülkemizdeki durumu vaka artış hızlarının düşüşü ile devam ediyor. Vefat eden sayıları her geçen gün azalmakta. İyileşen hasta sayısı da artmakta. Bazı illerde sokağa çıkma kısıtlaması da uygulanmayacak. 

MARKETLERİN KAPALI OLACAĞI İLLER;

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bakkallar, A101, şok bim gibi perakende satış mağazalarının kapalı olacağı iller şu şekilde olacak. İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir,  Manisa, Mardin, Ordu, Trabzon, Van,  Adana, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Zonguldak illerinde marketler 9 mayıs ve 10 Mayıs tarihlerinde kapalı olacaklar. Kalan diğer büyükşehir ve illerde ise İçişleri Bakanlığının daha önce açıkladığı genelge hükümlerine göre faaliyetlerini sürdürmeye devam edecekler.

Editör: TE Bilisim