Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde ile 500 milyar liralık borçlar yapılandırılıyor. Bu borçların bir tanesi ise Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK tarafından verilen borçlardır. Buna göre KYK borçları 7256 sayılı kanun üzerinden işlem görmekte olup vergi dairesine başvuru yapan adayların bu kanun ile müracaatlarını yapması gerekiyor. KYK borçlarının yapılandırılması, faizlerin silinmesi talebi ve taksitlendirme işlemi için nasıl başvuru yapacağınızı adım adım açıklıyoruz.

Adım Adım KYK Yapılandırma Başvurusu

17 Kasım 2020 tarihi itbari ile yapılandırma başvuruları başladı. Buna göre adım adım sizlere yapılandırma başvurusunu açıklıyoruz.

  1. https://ivd.gib.gov.tr/ adresine giriş yapınız.
  2. Giriş yapıldıktan sonra sol bölümdeki menüde bulunan arama satırına 7256 yazınız. (Kanun numarasıdır, yazmanız gerekiyor)
  3. Ara sonuçları ekranından 2 seçenek kalıyor. Başvuru yapmak için 7256 Başvuru Formu yazan bölüme giriş yapınız.
  4. Başvuru ekranında sizden bazı bilgiler istenmektedir. Ev telefonu, cep telefonu, ödemeyi taksitle mi yoksa peşin m i yapmak istediğiniz vb. gibi bu bilgilerin tamamını kendinize göre doldurunuz ve eksiksiz doldurunuz.
  5. Başvuru tamamlayınız.

Yukarıda yer alan adım adım talimatları yaptıktan sonra artık başvurunuz inceleme sürecine girecektir. Bundan sonra süreci kontrol etmek için az önce bahsettiğimiz adımları izleyerek 7256 Başvurularım bölümüne giriş yaparak durumunuzun ne olduğunu görebilirsiniz. Yeni başvuranların başvuruların kısmında başvurularınız alınmış, işlemleriniz devam etmektedir yazmaktadır.

YARDIMLAŞMA POSTU İÇİN BURAYA GİRİNİZ

Editör: TE Bilisim