Türkiye genelindeki 7 ilde hazine arazileri Çiftçilere ücretsiz verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatları ile Türkiye genelindeki 7 ilde bulunan hazine arazilerinin Çiftçilere tahsisi yapılarak buralarda  tarımsal üretimin yapılması sağlanacak.

Hangi illerde ücretsiz arazi çiftçilerin kullanımı için dağıtılacak belli oldu! Tarım ve orman Bakanı Bekir pakdemirli yaptığı açıklamalara göre Erzurum, Kars, Bingöl, Erzincan, Kayseri, Sivas ve Muş'ta çiftçilere daha önce belirlenen 14.000 dekarlık alanlara tarımsal üretim yapabilecekleri müjdesi açıklandı.

TARIM BAKANINDAN AÇIKLAMA!

Bakan pakdemirli'nin açıklamasında; Atıl durumda bulunan Vakıf, hazine arazilerinin parsel bazında tespiti Mayıs ayında başlatıldığını ilk aşamada Erzincan Kars, Kayseri, Sivas, Erzurum Bingöl illerindeki il müdürlükleri ile tahsisin sağlandığını, 14 bin dekar arazinin tarım için uygun olduğunu tespitinin ardından çiftçilerin başvuru yapması için 1 Haziran'a kadar süre verildiğini taleplerin değerlendirmesini aşamasından sonra da tahsis edileceğini açıkladı. Amacın ekilmeyen atıl durumda bulunan boş arazilerin değerlendirmesi yapmak üretime kazandırmak. Türkiye genelinde 23.1 milyon hektarlık işlenen tarım arazi bulunduğunu Türkiye'nin 8 milyar dolarlık tarım hasılası ile Avrupa'nın lider ülke konumunda bulunduğunu açıklamasını yaptı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim