Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilk kısıtlamalardan bir tanesi olarak 65 yaş sütü vatandaşların sokağa çıkma yasağı uygulaması kararı olmuştu. Üzerinden uzun zaman geçmesi ile birlikte vaka sayısındaki artış hızının düşmesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk kez açıkladığı virüsü kontrol altına aldık değerlendirmesi normalleşme sürecinin ne zaman başlayacak soruları beraberinde getirdi. Diğer bir gelişme ise 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının esnetilmesi oldu.

3 SAAT İZİN VERİLECEK!

21 Mart 2020 tarihinden beri uygulanan 65 yaş üstü kısıtlamasının üzerinden 1 ay geçti. 81 il genelinde uygulamada bir aksaklık bulunmadığı ve tüm herkesin kurallara uyduğu görülmekte. Türkiye Gazetesi, Yücel Kayaoğlu'nun verdiği habere göre İçişleri Bakanlığının yaptığı çalışma bilim kurulu toplantısında ele alındığı ifade edildi. 65 yaşın üstündeki vatandaşların dışarıya bazı saat aralıklarında çıkmaları sağlanacak.

Sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket etmeleri, iki kişiden fazla bir araya gelmemeleri gibi kurallara uygun olarak günlük 3 saat dışarıya çıkmaları sağlanacak

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

7.5 milyon vatandaşı ilgilendiren çalışmada yapılacak esnekliklerin bu akşam yayınlanması ve yarından itibaren başlaması düşünülüyor. Peki 20 yaş altına sokağa çıkma izini verilecek mi? şuanda sadece Altmış beş yaş üstü için bir çalışma var. 20 yaş altında olanlar da bir düzenleme yapılmasını beklediğini ifade etmekteler. Gelişmeleri anında öğrenmek için işin olsa sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

İŞİN OLSA