2020 yılına girilmesi ile birlikte aylık olarak işçinin net eline geçecek tutarın 2 bin 324 TL olduğu vurgulandı. Buna göre iş verenler işçilere brüt asgari ücret tutarından ödeme yapmakta ve kesintilerden sonra işçinin eline ay sonunda 2 bin 324 TL geçmektedir. Fakat bu tutarı muhalefet partileri az bulduğundan dolayı alınan vergilerin azaltılması ve işçilerin daha çok maaş almasını talep ediyor. Buna göre brüt maaşa bakıldığında 600 TL'lik kesinti olduğu görülmekte olup bu miktarın bir kısmının işçiye verilmesi isteniyor.

Brüt Maaş: 2 Bin 943 TL

2020 yılına girilmesinden sonra asgari ücretin brüt maaşı 2 bin 943 TL olarak belirtildi. İş verenler her işçi maaşına sigorta ücretleri hariç olmak üzere brüt olarak bu maaşı ödemektedir fakat kesintilerden sonra işçinin eline aylık 2 bin 324 TL kalmaktadır. Buna göre arada 600 TL'den fazla bir kesinti olduğu görülmekte olup işçilerin aradaki bu farkın bir miktarını daha alması talep ediliyor.

Belediyeler 2 Bin 500 TL Veriyor

Muhalefet partilerinin bir kısmı belediyelerine emir vererek en düşük işçi maaşlarını 2 bin 500 TL yaptı. Hayliyli bu belediyelerin vermiş olduğu brüt maaşı 3 bin liranın üzerine çıkmakta olup diğer işçilerin de en az 2 bin 500 TL gibi bir ödeme alması isteniyor fakat aradaki 600 TL'lik vergi kesintisinden dolayı rakam artmamakta olup önümüzdeki süreçte komisyonların toplanması ve asgari ücretin yükseltilmesine yönelik adımların tekrar atılması talep edilmektedir.