600 Kişilik Verilmiş İlana 300 Kişi Başvuruda Bulundu Üstelik 2 Kat Maaşa

Üçüncü havalimanının hafriyat işlerini üstlenen Orkun Group, şoför alımları için iş ilanı yayınlamıştı. 600 kişilik yayınlanan ilanda toplam talep 300 kişi. Orkun Group bunun üzerine, ‘’ İki kat maaş veriyoruz ama şoför bulamıyoruz ‘’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde 600 kişilik şoför alımı yayınlayan Orkun Group, Üçüncü havalimanının hafriyat işlerini yapan bir firmadır. Yayınladıkları 600 kişilik şoför alımlarına ise karşılık olarak sadece 300 kişilik bir başvuru oldu. Firma bunun üzerine; ‘’ Piyasada, şoförlere verilen ücretin iki katını veriyoruz. Buna rağmen şoför bulamıyoruz. Türkiye’ de işsizlik yok ‘’ dedi.

Üçüncü havalimanı, Türkiye’de faaliyet halinde olan en büyük projelerden bir tanesidir. Bitiminin hızlandırılması adına çalışmalar da oldukça hızlandı. 2018 yılının ilk aylarında bitmesi planlanan hava alanı için birçok personel alımı yapılıyor ve bunlardan en fazla alımların olacağı pozisyon hafriyat kamyon şoförüdür. Şuan havaalanı inşaatında yaklaşık olarak sekiz bin kişi çalışıyor ve bin 600 hafriyat kamyonu da çalışmalarına 24 saat olarak devam ediyor. 550 kamyonluk hafriyat işini yapan Orkun Group, yaptığı personel alımlarına ise talep göremiyor. Bunun üzerine Orkun Group’ta Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan İlhan Karadeniz, ‘’ 600 kişilik şoför ilanı vermiştik. Hatta bin 200 kişi başvursa bile alacaktık. Buna rağmen sadece 300 kişilik bir grup telefondan arayarak bilgi aldı. Görüyoruz ki sanıldığı gibi bu memlekette işsizlik yok’’ dedi.

Şoför ilanlarına talep göremeyen Orkun Group, en az üç yıllık bir tecrübeyle piyasada hafriyat şoförlüğü yapanların bin 700 lira aldıklarını, kendilerinin ise çalışacak şoförlere 2 bin 250 liradan başlayarak yüksek maaşlar vereceklerini söyledi. Bunun beraberinde Karadeniz ‘’ Bu havalimanı Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği bir projedir. Bizde bu projeyi milli bir hedef gördük ve tüm gücümüzü bu havalimanı uğruna ortaya koyduk. ‘’ dedi.

Editör: TE Bilisim