Sosyal koruma alanları güçlendirilecek. Bakıma muhtaç engelli ailelerine erken emeklilik imkanı gelecek ve kamuya ek istihdamlar sağlanacak.

30 BİN KİŞİYE KAMUDA EK İSTİHDAM;

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre 600 bin kişiye erken emeklilik kapısı açılıyor. Buna göre 2019 yıl sonuna kadar alınacak personeller için çalışmalar sürüyor. Bakıma muhtaç aileler için isteğe bağlı sigortalılar, işçi ve esnaf ayrımı yapılmadan emeklilik olabilmekteler. On yıl çalışmaya 2.5 yıl daha fazla çalışmış sayılacak olan çalışanların eklenecek olan fiili hizmet süresi de ilave ediliyor. Ayrıca bir çok alanda engellilerin aileleri desteklenerek yaklaşık 2.5 milyon kişiye doğrudan ulaşıldığı belirtildi. Erken emeklilik konusunda ailelere danışmanlık desteği de sunulacak. Sosyal Güvenlik Kurumunun bakıma muhtaç olduğuna dair sağlık kurulu raporu belgelendirilmelerinden sonra sunulan imkanlarda yararlandırılabilecekler.

600 BİN KİŞİYE ERKEN EMEKLİLİK;

Erken emeklilik ve kamuda istihdam çalışmaları kapsamında 600 bin kişinin erken emekliliği sağlanmış olacak. Yaklaşık 30 bin engelliye kamuda iş imkanı olacak. Ayrıca bakıma muhtaç ailelerine bakım maaşı olarak her ay düzenli yardım ve destekler sunulmaya da devam ediyor. Yapılacak çalışmalar ve gelişmelerden işin olsa ekibi olarak okuyucuları bilgilendirmeye devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirerek, sosyal medya siteleri üzerinden bizleri takip edebilirsiniz

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim