Emeklilerin Mart ayı maaş ödemeleri almaları için bankamatik önlerinde uzun kuyruklar oluşturmaları, bankada sıra beklemeleri Koronavirüsün yayılmasının önünü açan bir faktör olmakta. Uzmanların açıklamalarına ve Çin, İtalya İran gibi ülkelerde yaşanan gelişmelere bakıldığında 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar Koronavirüs için risk grubunda yer alıyor. Emekli maaşı almak isteyen vatandaşlar için önemli bir gelişme. Mart 2020 emekli maaşlarınızı evden alabileceksiniz.

EMEKLİ MAAŞI EVDE ÖDEME;

Prim tahsilatı ve gelir aylığı ödemleri protokolü ödemesi konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu ile PTT arasında bir protokol imzalanmıştı. Bu protokol kapsamında ödemelerin nasıl yapılacağı seçenekleri sunuyor. Ödemelerin yapılacağı ptt yada banka şubesi bölümünde konutta ibaresi yazılması, bunun yanı sıra hak sahipleri dilekçe ile başvuruda bulunmaları yeterli oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumuna bu konuda bir dilekçe yazarak başvuruda bulunabilecek. Konutta ödeme için ek ödeme alınıyor mu? Hak sahiplerinin maaşlarına ilaveten bir ek ödeme istenmeyecektir.

Koronavirüs için risk guruplarından bir tanesi 60 yaş üstü olanlar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar.  Yetkililerden ardı ardına yaşı 60 yaşından fazla olanlar için uyarılar açıklandı.  Emekli maaşınızı almaya gitmek için uygun bir sağlık durumunda değil iseniz konutta prim tahsliat ve gelir aylığı ödemesi seçeneğini kullanabilirsiniz.

Bu konudaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim