Koronavirüs nedeniyle, kamu kurumlarındaki kronik rahatsızlığı olanlar, yönetici sınıfı dışındaki 60 yaş üstü çalışanlar, hamililer ve yasal süt izni bulunanlara idari izin verildi. Genelgeye göre bu çalışanların idari izinleri devam ediyor. İşe gitmek zorunda olan çalışanlar için kıyafetlerin hijyen olması önem arz ediyor. Kamu kurumlarında kılık kıyafet yönetmeliği uygulamasına göre zorunlu olan ceket gibi kıyafetlerin yerine daha temizlenebilir kıyafetler giyebilmeleri için bazı illerde valilikler karar aldı.

6 İL SERBEST KIYAFETE GEÇTİ;

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada kamu kurumlarındaki çalışanların personellerin kılık kıyafet yönetmeliği saklı kalmak kaydı ile daha kolay temizlenebilen kıyafetlerle görev yapabilmeleri için serbest kıyafet uygulamasına geçiş yapıldığını duyurdu.

Ordu Valiliği Koronavirüs tedbirleri kapsamında ikinci bir emre kadar serbest kıyafet uyamamasına geçiş yaparak kamu çalışanlarını ve korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacı ile tedbir aldı.

Çorum Valiliğinden sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda amir memur hizmetli işçi vb kadrolardaki görev yapan personellerin mevzuat hükümlerini çok fazla esnetmemek kaydı ile serbest kıyafet ile görev yapabilenlerini açıkladı.

Şanlıurfa Valiliğinden il genelindeki kamu kurumlarında mevsim şartlarına uygun kamu ciddiyetini zedelemeyecek kıyafetlerin giyilebilmesi için düzenleme yaptı.

Kırıklareli Valiliği 3 yaş ile 6 yaş çocuğu bulanan kadın personellerin esnek çalışmaları ve işçi hizmetli memur şef yönetici kadrolarındaki çalışanların daha kolay temizlenebilen kıyafet giyebilmeleri için serbest kıyafete geçiş yaptı.

Çanakkale Valiliğinden Kovıd-19 ile mücadele kapsamında yönetici sınıfı dahil olmak kaydı ile serbest kıyafet uygulamasına geçiş yaptığını aktardı.