Ülkemizde çeşitli meslek kollarında işsizlik etkisini hissettirirken, bazı sektörlerde ise neredeyse çalışacak işçi bulunamıyor. Hal böyle olunca da yer yer tartışmalar ülke ve sosyal medya gündemine yansıyor. Gündeme yansıyan bu son gelişmelerden birisi de sosyal medyada kısa sürede fenomen haline dönüşen çobanlık. Çobanlık mesleiğini icra edecek, 5 bin lira maaşla görev alacak personel bulunamıyor.  Besiciler 5 bin lira maaş verdikleri iş ilanlarına çoban olarak başvuru yapılmadığını, çoban arayışında olduklarını söylüyorlar...

5 BİN LİRA MAAŞLA ÇOBAN ALIM İLANI YAYIMLADILAR

72 yaşındaki besici Ali Arak konuşmasında çoban bulmakta sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. " İlkbaharla hayvanlar sürekli merada oluyor. Bunun için çobanların da iş yükü artıyor. Benim şu an 3 çobanım var, çobanların her birine aylık 5 bin lira civarında ücret ödüyoruz. Diğer giyim, yemek, cep telefonuna kontör yükleme gibi ihtiyaçlarını da biz karşılıyoruz. Buna rağmen herkes bu işi yapmak istemiyor. Çoğu zaman çoban bulamıyoruz. Tabii çobanlık zor, onlar da haklılar çünkü gece gündüz dışarıda kalmak zorundalar. Bunun yanı sıra yem girdileri çok pahalı böyle olunca yeterince kar edemiyoruz. " ifadelerini kullandı.

ÇOBANLAR MEMNUN AMA DAHA YÜKSEK MAAŞ OLABİLİR

Çobanlar da işlerinin zor olduğundan, gece gündüz farketmeksizin dışarıda olduklarından dert yanarak maaşlarının daha fazla olması gerektiğini söylüyorlar. Çoban Medet Karabacak' da ifadelerinde bazen 2-3 ay süreyle ailesini göremediğini, kışın işler daha az olduğundan ücretlerin 2 bin liraya düştüğünü, sürekli merada oldukları dönemlerde 5 bin lira civarında maaş aldıklarını söylüyor. Ücretlerin daha fazla olabileceğini ancak ücretinden de memnunolduğunu ifade ederek, bu işinkarşılığın daha fazla olabileceğini söyleyen Karabacak, hayvan sahiplerini de düşünmemizin gerektiğini söylüyor.