Korona virüs salgının etkileri ekonomiyi de zorlamaya devam ediyor. Bu noktada birçok iş yeri kapanmış, bazı işçiler ise ücretsiz izne çıkarılmış, hatta bazı sektörlerde işçilerin işlerine son verildiği bile olmuştur. İşte bu zor zamanlarda hem devlet tarafından sağlanan kolaylıklar hem de bazı işverenlerin uygulamaları ile bireylerin bu süreci en az zararla atlatmaları üzerine çalışılıyor.

Tam da bu noktada merak edilen konulardan biri geçtiğimiz günlerde açıklanan ve emeklilere ödenecek olan bayram ikramiyelerinin ödeme tarihinin öne çekilmesi, kısa çalışma ödeneği gibi tedbirler doğrultusunda, zorlu şartlarda çalışan taşeron işçilere bu dönemde ödenecek olan tediyeleri ödeme tarihlerinin öde çekilip çekilemeyeceği oldu. İşte gündemde konuya ilişkin yer alan başlıklar.

Tediye Ödemeleri Ne Zaman?

Kamu kurumları ile devlete ait şirketlere 4/D’li statüsünde çalışan işçilere 1 yılda toplamda 52 günlük ödeme yapılmakta olup bu ödemelerin her biri 13’er günlük şeklinde 4 defa olmak üzere gerçekleşmektedir. Bu 4 ödeme arasında 2020 yılının ilk ödemesini ocak ayı sonu ile şubat başında almış olup işçileri bir sonraki ödemesini ise yapılan açıklama doğrultusunda Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre mayıs ayı içerisinde hatta mayıs ayının son döneminde alacağı belirtildi.

Fakat açıklanan takvime bakıldığında ödemelerin öne çekilip çekilmeyeceği ise merak konusu oldu. Zira bu zor günlerde çalışmak durumunda kalan, evde kalmak durumunda olan veya ücretli/ücretsiz izne çıkarılan taşeron konu ile ilgili gelecek haberi bekliyor.

Şu An Açıklama Yok

Geçtiğimiz aylarda Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan takvimde işçilere mayıs ayı döneminde bir ödeme yapılacağı belirtilmişti. Fakat bu süreçte devlet birçok ödemeyi öne çekti. Bu noktada Çalışma Bakanlığı eğer erken ödeme açıklaması yaparsa işçilere nisan ayında 913 TL tediye ödemesi yapılabilecek.