Devlet tarafından yaşlı vatandaşlara özellikle bu zor zamanlarda destekler ardı ardına geliyor. Bu noktada devlet tarafından belirli bir yaşı aşmış ve birtakım kriterleri yerine getiren vatandaşlara aylık maaş olanağı tanınmakta olup özellikle ilgili maaş ödeneğinden yararlanmak isteyenler için başvuru şartları ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Aylık Maaş Verilecek

Devlet tarafından yaşlılar için sağlanan avantajlarda biri de 65 yaş aylığı olarak bilinen maaştır. Bu noktada yaşlı vatandaşların bu aylık ödemesinden yararlanmak için ise sağlamaları gereken birtakım şartlar bulunmaktadır.

Sağlanması gereken şartlar arasında 65 yaşını aşmak, Türk vatandaşı olmak, herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmamak, nafaka almıyor almamak, geliri olmamak veya geliri 484 TL’den az olmak, sağlık sigortasının olmamak, hane halkının ortalama geliri, asgari ücretin net tutarının üçte birinde fazla olmaması şeklindedir. Her yıl belirli katsayıda maaş artışı olmaktadır.

İlgili maaş ödemesinde bulunmak için öncelikle başvuru yapılmasıgerekmektedir. Başvuru için maaş almak isteyen yaşlının İkametgâhının bağlı bulunduğu yerdeki Defterdarlık veya Mal müdürlüklerine T.C kimlik numarası yazılı kimlik belgesi ile birlikte müracaat edilmesi gerekmektedir. Bu noktada ikamet belgesi, muhtaçlık belgesi ve vasi varsa vasilik kararının da başvuru sırasında bireylerin yanında olması gerekmektedir.

Kapıda Maaş Ödemesi

Yaşlı vatandaşların maaşlarını almalarında da kolaylık sağlanıyor. Bu kapsamda PTT ve bazı bankalar bu aylığın ödemesini eve gelerek yapmakta olup öncelikle bu şekilde maaş almak isteyenlerin SGK’ya dilekçe yazarak bu durumu belirtmeleri gerekmektedir.

Yaşlılar için sunulan hizmetlerden bir diğer ide ücretsiz bakım hizmetidir. Yine engelli ya da çok yaşlı tanıdığı olanlar evde bakım özel telefon hattını arayarak evde bakım hizmetinden yararlanabilmektedir.

Editör: TE Bilisim