4 Mayıs Altın Fiyatları

Bu gün hafta sonu olmasına rağmen altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bu defa borsa ve piyasaların durumu pek de iç açıcı görünmüyor. Tatile girmeden önce altın fiyatları nasıl kapandı, altının hafta sonunda durumu ne olacak?

Altın hala yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Günümüzde hala en çok ticareti yapılan maden olan altın, her gün fiyatlarında da değişkenlik gösteriyor. ABD’de işsizlik maaşı başvurularındaki gerilemeden sonra altın, son haftanın en büyük düşüşünü yaşıyor. 30 Nisan piyasaların kapanışında Altının onsu 1.171 dolara düştü. Altın sadece fiyat artışlarından dolayı kazanç sağladığı için faizlerin düşmesi ile çekiciliğini de kaybediyor. Altının onsu yüzde 0.75 düşüşle 1.171 dolara kadar geriledi.

ABD işsizlik maaşı başvurularının son 15 yılın en düşüğünde olduğunu açıkladı. Bunun üzerine de altın haftanın kapanışında Nisan ayı kazançlarını kaybetti. ABD verilerinin karışık gelmesinden etkilenen altın, FED’in faiz açıklamasını da ertelemesi ile 28 Nisan’da son 3 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı. ABD Merkez Bankası FED, ekonomideki durağanlığın geçici olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunmuştu. ABD’deki işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş FED’in bu görüşünü de doğruluyor gibi. Bu hafta FED’den yapılan açıklamada, ABD ekonomisinin ılımlı bir havaya bürüneceğini belirtmişti. FED’in bu açıklama aynı zamanda faiz artırımlarının 2016’ya ertelenebileceği spekülasyonlarınında önüne geçti.

Editör: TE Bilisim