4. Faz Ödemelerinde Dul ve yetim Maaşı Alanlara Bin Tl Ödeme Yapılsın!

Çalışma Bakanlığının 1.2. faz ödemelerinde daha önce Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından tespit edilen gelir düzeylerinde göre başvuru alınmadan Bin TL ödeme yapılmıştı. 3. Faz ödemelerinde ise 5510 sayılı kanuna göre 4C ve 4A’ya göre çalışan kamu işçisi ve memurlar, emekliler, gelir aylığı alanlar, kısa çalışma ödemesi alanlar, işsizlik maaşı alanlar kapsamı dışında kalarak değerlendirme dışı oldular.

Dul ve yetim maaşı alan ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılması için TÜED’den bir çağrı geldi. Türkiye Emekliler derneğinden yapılan çağrıda yeni bir sosyal yardım ödemesi yapılmasını bu ödemede yetim maaşı alanlar dul aylığı alanlara ödeme yapılmasını istedi, Gelirin olmasını ödeme yapmak için engel olmamasını bu şartın yeni sosyal yardımlarda esnetilmesini talep etti.

3. FAZ ÖDEMESİ E-DEVLET SONUÇ SORGULAMA;

Kamu işçileri, memurlar, emekli ve gelir aylığı alanlar, 1.2. faz ödemeleri alan, işsizlik maaşı alan, kısa çalışma ödeneği hak eden, işsizlik maaşı ödenenler pandemi sosyal yardımı başvuru ekranında kapsam dışı olarak açıklandı. Geliri olmayanların sonuçlarında başvuruların bir kısmı olumlu olanlara ödemeler yapılmaya başladı. AÇSHB Z. Zümrüt Selçuk 1.013 Milyar Tl ödemenin vatandaşların hesaplarına ödendiği müjdesini verdi.

Editör: TE Bilisim