Dördüncü Faz pandemi sosyal yardım destek ödemesi yapılacak mı? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak TRT Haber'de yaptığı açıklamalarda kredi destek paketleri iç piyasası normalleşme paketleri konusunda önemli değerlendirmeler yaptı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1. Faz 2. ve 3. Faz ödemelerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000'er TL yardım gerçekleştirildi. 3.faz ödemelerinde başvurular e-devlet üzerinden tamamlandı. Kamu ve kamuda çalışan işçiler ile memurlar, gelir aylığı ve yaşlı aylığı alan,  işsizlik maaşı alanlar, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödemesi alanlar, daha önce pandemi sosyal yardım ödemesi alanlar kapsam dışı bırakıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar 4.faz pandemi yardımı yapılıp yapılmayacağına merak etmekteler. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı değerlendirmelerde yeni destek paketlerinin açıklanacağı müjdesini verdi.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ YAPILACAK!

Bundan sonraki normalleşme sürecinde devam etmesi, iş taleplerinde normal hayata geçiş yapması ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için destek paketleri olacağı müjdesi verildi. Bu destek paketlerinde de e-devlet üzerinden başvuru yapıp yapamayacağı Henüz belli değil.  Açıklamada “En uygun maliyetli, uzun vadeli ödemesiz paketlerimiz olacak. Bunun yanında özellikle Turizm seyahat sektörlerinde ve farklı sektörel paketler olacak. Vergi anlamında ise öteleme anlamındaki kısmını çalışıyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalar ile ilgili bazı adımız belki olacak. Onları yoğun bir şekilde meclis süreci ile ilişkilendirermeler olacak.” denildi. Sosyal ihtiyaç destek paketi için açıklamalar geldiğinde aktarmaya devam edeceğiz.

ÖDEMELER;

3. Faz yardım başvurusu ödemeleri!  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından yapılan incelemeler neticesinde yapılan yardım ödemleri devam ediyor. Daha önce e-devlet üzerinden başvuran tamamlayan başvuruların değerlendirmeleri tamamlanarak ödemeleri hesap numaralarına gerçekleştirildi. Hesap numarası bildirmeyen vatandaşlar için posta telefon telgraf anonim şirketinin PTT Banka hesabına ödemeler yapılıyor.

İŞİN OLSA