Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçim öncesi Türkiye'nin dört bir yanında konuşmalar yapmaya özel ve resmi televizyon kanallarında canlı yayınlara katılmaya devam ederken geçtiğimiz günler de ek gösterge konusunda çok önemli ifadeler kullandı ve bu mesleklerde çalışanlarını sevindirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin mevcuttua 3000 olan ek göstergelerinin 3600'e çıkartılacağını ve 600 puanlık ek göstergenin verileceğini söylemişti. Ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması ile emekli olunduğunda alınan ikramiye ücreti 20 bin lira civarı ve emekli maaşında ise 500 - 600 civarında bir artış meydana gelmektedir. Bu açıklama ile çok sayıda kişiye müjde verildi ancak şimdi diğer meslek çalışanları da ek gösterge talebi istiyor.

KAPSAM GENİŞLEYECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama da söyledikleri her şeyin hesaplamasının yapıldığı, planlarına uyulması durumunda söylendiğini ifade ederek polis, öğretmen, din görevlisi ve sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin 3600'e çıkartılacağını söylemişti. Fakat diğer mesleklerde çalışan kamu görevlileri de ek göstergelerine 600 puanlık eklemenin yapılmasını talep ediyor.

Kamu görevlileri, sendika çalışanları tarafından yapılan açıklama da ek göstergelerin 600 puan artırılmasını talep etmektedir. Ancak şu an için diğer mesleklerde istihdam etmekte olan kamu görevleri için kapsamın genişleyip genişlemeyeceği hususunda resmi bir duyuru bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim