Ülkemizde geçtiğimiz yaz aylarından bu yana çözüme kavuşturulması beklenen sorunlardan ikisi olan EYT ve 3600 Ek Gösterge için vatandaşların meraklı bekleyişleri sürüyor. Özellikle konular ilgili yapılan açıklamalar sonrasında, ne zaman meclis gündeminde tartışılacağı merak edilirken meclisin yeni gündemi de belli oldu. İşte meclisin gündeminde yer alacak konular.

Selçuk EYT Açıklamasında Bulunmuştu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından EYT ile ilgili olarak Konuyu etraflıca inceledik ve birden fazla alternatif üzerinden çalışıp maliyetleri çıkardık. Yüksek maliyetinin yanı sıra sosyal güvenlik reformundan bir geri dönüşü ifade ettiği için ilke olarak da karşıyız. Reformu geriye döndürmek aktüeryal dengenin bozulması demek" açıklaması yapılmıştı. Buna göre EYT’nin kolay bir konu olmadığını vurgulayan Bakan’ın açıklamasına göre birçok kişinin merakla beklediği yasanın bu hafta meclis gündeminde olmadığını ifade emek mümkün.

Ek Gösterge Çalışmaları

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ek gösterge konusu ile ilgili olarak verilen soru önergesinin incelendiğini belirterek henüz çalışmalar halen devam ettiği duyurulmuştu. Bu noktada ilgili meslek grubunun 3600 ek gösterge alması için çalışmaların halen devam ettiğini söylemek mümkün. Konu ile ilgili olarak yakın zamanda yeni bir açıklama yapılması muhtemel.

Taşeron Hakları Gündemde Mi?

Kadro alamayan taşeron işçiler ile kadroya geçen ve maaş sorunu yaşayan işçilerin sorunları Meclis gündeminde henüz bulunmuyor.