Ülkemizde bilindiği üzere bazı kamu personelleri görevlerinin zor olmasının yanı sıra ek gösterge düşüklüğü ebebi ile düşük maaş almaktadır. Bu konuda düzenlemelerin yapılacağı açıklanmış ve çalışmaların sürdüğü, 3600 ek göstergenin çıkacağı, çıktığı andan itibaren ise belirlenen meslek gruplarda istihdam eden personelleri etkileyeceği belirtilmişti. Peki ek gösterge ne zaman çıkacak, çıkarsa hangi pozisyonlar etkilenecek?

Hangi Pozisyonların Maaşı Artacak?

3600 ek gösterge eğer çıkarsa doğrudan hangi personellerin maaşları artacak? Buna göre polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerin maaşları doğrudan artacak. Ne kadarlık bir artış olacak net bilinmiyor çünkü kademelere göre bu tutar değişiklik gösterecektir ancak ortalama maaşların 500 liradan daha fazla artması beklenmektedir. Peki 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?

Ek Gösterge Çıkacağı Tarih Açıklanmadı

Ek göstergenin çıkarılmasına yönelik 2019 yılında önemli açıklamalar yapıldı ve milyonlarca kişi umutlandı. Ancak resmi bir duyuru gelmediği için ek göstergenin hangi tarihte çıkacağı net bilinmemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM gündeminde uzun süredir farklı konular bulunmakta olup henüz 3600 ek göstergeye yönelik bir görüşme yapıldı. Görüşmeler yapılırsa yılın ikinci yarısında yapılabilir ya da önümüzdeki seneye dahi ertelenebilir. Çünkü şu aralar gündemde askeri harekatlar bulunmakta ve bu harekatlar başarı ile tamamlanmadan gündemin değişmesi pek mümkün gözükmemektedir.

Editör: TE Bilisim