İzmir'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem nedeni ile bir çok aile evsiz kaldı ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda barınmaya başladı. Gelen son bilgilere göre İzmir'de 180 binada ağır ve hafif hasar olduğu belirtilmekte olup bu binalardaki aileler şu anda çadır kentlerde yaşarken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gelen duyuru ile BirkiraBiryuva kampanyası başlattıklarını ve durumu müsait olanlardan depremzedeler için kira yardımı yapmalarını istediklerine yönelik bilgi verildi. Folkart ilgili konu hakkında harekete geçti ve dev bir yardımda bulundu.

Folkart 300 Aileyi Mutlu Edecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya en büyük destek Folkarttan geldi ve 300 aileye kira yardımı verilmek üzere kampanyaya 3 milyon TL yardımın yapıldığı belirtildi. Buna göre Türkiye'den gelen yardılar dahilinde kısa bir süre içerisinde çok sayıda bağışın yapılması bekleniyor. Peki kira yardımları nasıl alınır, nasıl başvuru yapılır?

Kira Yardımı Başvurusu

İzmir depreminde binasında hasar olduğu için evine giremeyen ve bu sebepten dolayı farklı yerlere taşınmaya karar veren maddi olanağı olmayan aileler için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve kayıtlardan aileleri incelemeye başladı. Buna göre kira yardımı başvurusuna dahi gerek kalmadan Büyükşehir araştırmalarını tamamlayacak ve uygun ailelere ödenekler yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim