Gündemde yer alan haberlerden biri konut almayı düşünen vatandaşları ilgilendiriyor. 3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbanktarafından yapılan ortak açıklamada ekonomideki gelişmelere bağlı olarak ağustos ayı itibarıyla konut kredilerinde faiz indirimine gidildiği, 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0,99 faiz oranıyla konut kredisi kullanımına açıldığıifade edildi.

Aylık Faiz 0,99 Oranına Çekildi

3 bankanın ortak açıklamasında "Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0,99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamanın devamında "Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 01.10.2019 tarihinde başlayacaklardır." İfadelerine yer verilirken bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar yarından itibaren başvuru yapabilecek.

Başvurular İlgili bankalara Yapılacak

Bankaların yaptığı açıklamada faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0,99 oranından,500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebileceği açıklanmıştır.

Editör: TE Bilisim