Ülke genelindeki Koronavirüs'ün ekonomiye olan etkilerine yönelik olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından farklı düzeylerde destek paketleri açıklandı. Esnaf ve çalışanlara sağlanan düşük faizli kredi destekleri ve çalışanlara kısa çalışma ödeneği de bunlardan bir tanesi oldu. Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından ülke genelinde 1003 şubesi tarafından vatandaşlara gelir testleri yapılmıştı. Bu gelir testlerindeki düşük gelir düzeylerine 1. faz ile 2. faz Bin Tl ödemeleri yapıldı.

3. faz ödemelerinde daha çok ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmak için başvuru alındı. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ayda koronavirüs nedeniyle etkilenen ekonomik olarak zor duruma düşen vatandaşlar erişebilmek için başvurular titizlikle incelenmeye devam ediyor. Sosyal Güvencesi bulunan ve daha önce kısa çalışma, işsizlik ödemesi alanlar kapsam dışı bırakılıyor. Bu kapsamda Başvuru sayısı da belli oldu.

3. FAZ ÖDEMESİNE BAŞVURU YAPAN SAYISI;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MYK toplantısı öncesi canlı yayında bazı açıklamalar yaptı. Açıklamasında 3. faz pandemi sosyal destek ödemesi başvurularının 4,4 Milyon'a eriştiğini ifade etti. Henüz başvuru sonuçları açıklanmadı. Açıklandığında işin olsa sitesi üzerinden aktarmaya devam edeceğiz. Anında öğrenmek için TIKLAYIN