T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılan başvurular sonucunda 3. faz ödemelerinin değerlendirmeleri başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet pandemi sosyal destek başvuru ekranından yapılan başvuruların değerlendirmelerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılıyor.

SONUÇLARDA, KİMLER KAPSAM DIŞI

5510 sayılı kanuna göre 4A, 4C olarak görev yapan, Emekli veya gelir aylığı maaşı olan, 1. faz, 2. faz ödemesi alan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan, işsizlik ödeneği alanlar başvuru ekranında kapsam dışı olarak sonuçlanıyor. Aile fertlerinden sadece bir kişinin başvuru yapabileceği 1000 Tl yardımında eğer kapsam dışı olarak sonuçlandırılıp, başvurunuzda bir yanlışlık olduğunu düşüyorsanız ikamet ettiğiniz yerleşim yerindeki sosyal yardımlaşma kurumuna başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU SONUCU OLUMLU OLANLAR;

Bin Tl pandemi ödemesi gelir düzeyine göre değerlendirilecek kapsam dışı olmayanlar için başvuru formundaki yazılı olanlar koronavirüs döneminde zor durumda bulunan herhangi bir geliri olmayan yada geliri azalan zor durumda bulunanlara başvuru sonucu olumlu olarak değerlendirilmesinin ardından ödemeler belirli bir takvime göre başvuruda belirtilen hesap numaralarına, IBAN numarası bulunmadığını beyan edenlere PTT aracılığı ile hesaplara yatırılacak.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU EKRANI;

T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresi ile birlikte https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu adresine girilmesi arından Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu ekranında başvuru numarası, başvuru tarihi, başvuru durumu, durum açıklaması kısmından başvuru durumunda yazan bölümden değerlendirilme süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz.