Korona virüs vakalarının ülkemizde görülmesinin ardından devlet tarafında önlemler de ardı ardına geldi. Bu doğrultuda diğer tüm ülkelerde uygulanan bir uygulama önlemi ülkemizde de uygulanmış oldu. 3 bakanlık tarafından yapılan açıklamada belirtilen alanlarda ve kurumlarda çalışan personelin evden çalışılmasına karar verildiği ifade edildi. Buna göre bakanlıklar nezdinde yapılan açıklamalara ilişkin detaylar ise şu şekilde.

Aile, Maliye ve Sanayi Bakanlıkları Açıkladı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafında ortak alınan karar ile birlikteTeknopark şirketleri ve Ar-Ge Tasarım merkezlerinde uygulanan teşviklerde evden çalışmayı olanaklı hale getiren değişikliğe onay verildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada “4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu, 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde (TGB) faaliyet gösteren şirketler ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine sahip işletmelerin, kendilerine tanına muafiyetlerden ve teşviklerden yararlanabilmesi için Ar-Ge ve tasarım faaliyetlerini bu alanlar içerisinde fiziki olarak gerçekleştirmeleri zorunludur.” İfadelerine yer verildi.

Teknopark ile Ar-Ge Tasarım Merkezleri Evden Çalışma Uygulayacak

Nisan 2020 sonuna kadar ilgili Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinde çalışan personelin evden çalışmalarının önü açılmış olup mevzu şirketler ve kurumların personellerinin sağlık durumunu gözeterek uzaktan çalışmayı uygulaması gereklidir ifadesine yapılan açıklamada yer verildi.

Teknopark şirketleri ile Ar-Ge Tasarım Merkezleri, evden çalışmaya uygun gördükleri personel sayılarını aylık olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bildirerek, muafiyet teşviklerden 2020 yılı Nisan ayına sonuna kadar faydalanmaya devam edebilecektir.

Şimdilik sadece ilgili merkezlerde evden çalışmanın önü açılmış olup kamunun diğer kurumlarında da aynı uygulamanın yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.