Kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bankası kredi borç erteleme başvuruları devam ediyor. Vakıflarbankasından yapılan son dakika açıklamasına göre başvuru yapan bireysel kredilerden bireysel, ticari 65 bin kişinin borcu ertelendi.

6 AY ÖDEMESİZ KREDİ;

Koronavirüs salgını nedeniyle, virüsün ekonomiye etkilerini giderilmesine yönelik yapılan çalışmalardan bir tanesi de 6 ay ödemesiz kredi ödemesi bu başvuruları sadece kamu bankaları alıyor. 10 Bin Tl, 7 Bin 500 Tl ve 5 Bin Tl olmak üzere 3 farklı pakete başvuru şartı aylık hane halkı gelirinin 5 Bin Tl altında olması gerekiyor.

Taşıt kredisi, konut kredisi, bireysel krediler ile kredi kartı borçları bulunan vatandaşların hangi bankalar 3 aylık borç erteleme başvurusu aldığını merak etmekteler. Ekonomik istikrar kalkanı programına göre nakit akışı bozulan müşterin 31 Mart 2020 tarihine kadar ödenmesi gereken ana para, faizi, taksit ve kar payı ödemeleri için başvuru yapmaları halinde ertelenme yapıldı.Borç ertelemede kamu bankları 31 Mart tarihine kadar kredi borçlarına yönelik başvuru aldı.

Özel bankalardan QNB Finansbank, ŞekerBank, Alternatifbank, Albaraka, İşbank, Denizbank, Katılım Banklarından vakıfkatılım Bankası Ziraat Katılım Bankası özel bankalardan bazıları oldu.

30 NİSAN'A KADAR BORÇ ERTELEMESİ ALAN BANKALAR;

Kamu bankaları 30 Mart 2020 tarihine kadar olan borçları ertelediğini duyurdu. Bazı özel bankalar açıklamalarında 30 Nisana kadar olan borçlar için bireysel ve tüzel müşterilerin borçlarını erteledi. Alternatifbank, Albarakabank, TEB, İşbankası 30 Nisan 2020 tarihine kadar olan kredi borç faizi, ana parası ve tüm taksitleri erteleyecek. Müşterilerin bu ertelemelerden faydalanabilmeleri için şubelere internet bankacılığından, telefon yada mobil bankacılık üzerinden başvuru yapması gerekli olacak.