4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması 00:00 itibari ile sona erdi. 30 büyükşehir ile Zonguldak illerinde 23 Nisan, 24 Nisan tarihlerinde marketler 14:00'a kadar açık kaldı. Vatandaşlar eve yürüme mesafesindeki bakkal ve marketlerden alışveriş yapabildiler. Peki 27 Nisan marketler kaçta açılacak? Bugün bakkal ve marketlerin çalışma saatleri ne olacak? Son bir haftada farklı uygulamalar yapıldığı için oluşan kafa karışıklığını gidermek için detayları belirtmekte fayda olacağını düşündük.

MARKETİN ÇALIŞMA SAATLERİ GÜNCELL!

Bim kaçta açılacak? 27 Nisan'da 10:00'da açılacak. Akşam ise 20:00'da kapanacak. Ülke genelindeki A101 marketleri sabah 10:00'da açılarak akşam 20:00 saatlerine kadar açık kalacak. Şok marketleri Online alışverişlere devam ettirerek, sabah 09:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında açık olacak. Migros mağazaları ise sabah 09:00 ile akşam 22:00 saatleri arasında açık olacak. Koronavirüs ile mücadele kapsamında açıklanan genelgeye göre marketlerde ki alışveriş yapan sayısı sınırlı olacak. Mağazanın metre karesine göre içerideki sayı belirlendi. Buna göre 100 metre kare için 10 kişi alış veriş yapacak. İçerideki müşteri çıktığında dışarıdan yeni bir müşteri gelebilecek.

Marketlerin çalışma saatleri sokağa açıklama kısıtlamasının olmadığı günler yukarıdaki gibi olacak. Kısıtlama olduğu günlerde ise İçişleri bakanlığı tarafından açıklanacak olan genelgeye göre saatler için yeni bir düzenleme yapılabilir. 1 Mayıs günü cuma, cumartesi ve pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması yapılıp yapılmayacağı yakın bir zamanda belli olması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim