Altın son günlerde rekor üstüne rekor fiyatlarla işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta sonu günü kapalı çarşıda çoğu kuyumcuda çeyrek altın bulmak imkansız hale geldi. 24 Şubat 2020 pazartesi günü en çok merak edilen ekonomi başlıklarından bir tanesi altın fiyatları oldu. 14:30 itibari ile son yedi yılın rekor fiyatlarında seyrediyor.

Altın ons fiyatlarında 1,32 artış gerçekleşti. Gümüş ons fiyatlarında ise artış 0,95 oranında oldu. Küresel piyasa nedeniyle borsada da haftanın ilk iş gününde düşüş yaşadı. Bilindiği gibi corona virüsü Çin'in ardından bazı ülkelerde de yayılmaya başladı. Son olarak komşu ülkelerimizden İran'da 50 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. Covid-19 salgınının piyasalara olumsuz etkileri Asya ve Avrupa piyasalarını da etkiledi. 

ÇEYREK ALTIN 545 TL

Tam altın asgari ücret düzeyini geçerken, 24 Şubat 2020 tarihinde tam altın 2250 Tl seyrinde. Çeyrek altın fiyatları ise 545 TL'den işlem görüyor. Gram altın 332 TL oldu. Yarım altın almak isteyenler için ise 14:30 saatlerinde 1092 TL fiyatı bulunuyor. 

İstanbul Mücevherciler ve Kuyumcular ve Sarraflar Dernek yönetiminin yaptığı açıklamalara göre yükselişler iç ve dış sebeplerle olduğu ifade edildi. Virüs ve İdlib gerilimi önümüzdeki süreçte de altın fiyatlarını belirleyici etki edeceğini açıklamaları yapıldı.

ÇEYREN ALTIN FİYATI ARTAR MI; Bu sorununun cevabı altın fiyatlarının yükselmesi nedeniyle en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. işin olsa sitesi üzerinden bu konuda yatırım tavsiyesi vermediğimizi ifade etmek isteriz. Ekonomi yazarların altın ve dolar piyasası yorumlarını okumak için: http://bit.ly/2Pm1CEG adresini ziyaret edebilirsiniz.

İŞİN OLSA