Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İstanbul’da 29 Ekim’de açılacak Yeni Havalimanı için açıklamalar yaptı. Oktay, “Yeni Havalimanı sivil havacılık sektörünün yeni merkezi ve cazibe adası haline gelecektir” diyerek 225 bin kişiye de ek istihdam olanağı yaratılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika temasları nedeniyle vekillik görevini yürüten Fuat Oktay, Yeni Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu. “Oktay, Yeni Havalimanımız bizim prestijimiz olmasının ötesinde, markamız olacaktır” dedi. Okta, iş fırsatları anlamında önemli bir açığı kapatacak olacak Yeni Havalimanı hakkında önemli bir de müjde verdi ve “Yeni Havalimanı’nın ek olarak 225 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam yaratacağı öngörülmektedir” dedi.

YENİ HAVALİMANI 29 EKİM’DE AÇILACAK

Öte yandan İstanbul’da yapılan Yeni Havalimanı 29 Ekim’de ilk kez kapılarını yolculara açacak. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olan Yeni Havalimanı’nda günlük 3 bin 500 iniş-kalkış, 100 bin metrekarelik yaşam alanı ve 25 bin araçlık otopark alanı ile büyük yatırımlar arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim