Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülke genelinde bazı il, ilçe ve mahallerde hatta apartmanlarda il, ilçe Hıfsıhha Kurulu kararı ile karantina uygulamaları başlatılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamalarda filyasyon ile Koronavirüs testi pozitif çıkanların yakın temas çevresine ulaşıldığı ifade edilmişti. Temas çevresinde fazla kişide pozitif vakanın tespiti halinde ise karantina uygulamalar devreye giriyor. Buna göre 22 Nisan 2020 çarşamba itibari ile karantina başlatılan il, ilçe, mahaller şu şekilde olacak.

BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ;

Bugün karantina başlatılan yerlerde iki farklı il var. Bunlardan bir tanesi Adıyaman ili Sincik ilçesi olarak açıklandı. Kovid-19 virüsü tedbirleri kapsamında Sincik ilçesinde Çamdere köyünde artan koronavirüs vakalarının artışının ardından karantina başlatılarak köye giriş çıkışlar kapatıldı.

Bursa ilinde Gürsu ilçesinde Kovid-19 virüsüne karşı istiklal mahallesi Vardar sokak'ta 22 Nisan itibari ile 14 gün süre ile karantina uygulaması başlatıldığı ifade edildi.

PSİKOLOGLARDAN UYARILAR;

Diğer yandan virüs ile mücadele kapsamında alınan karantina sokağa çıkma kısıtlaması gibi uygulamalarda vatandaşlara uyarılar yapan psikologlar; fizyolojik açlık ile psikolojik açlığı birbirinden ayrıt edilmesi gerektiği ve bu konuda psikolojik açıdan yemek yeme ihtiyacı bulunanlara kilo almaya karşı uyarılar yapıldı.

Editör: TE Bilisim