Her sene Aralık ayında emeklilerin maaşların yapılacak olan zam oranları duyurulmaktadır. Bu zam oranları senelik olarak Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından belirtilen enflasyon rakamlarına göre belirlenmekte olup 2021 yılı için maaşların ne kadar olacağı büyük bir merak ile beklenmekteydi ve ajanslar son dakika şeklinde 2021 yılı emekli maaşlarını duyurmaya başladı. Peki 2021 yılı en düşük emekli maaşları ne kadar olacak, memur, çifti ve işçi emeklisi maaşları haberimizde

En Düşük Emekli Maaşları

2021 tarihi itibari ile ülkemizde en düşük memur emeklisi maaşı 2 bin 910 TL, en düşük işçi emeklisi maaşı, bin 443 TL, en düşük çiftçi emeklisi maaşı bin 658 TL, en düşük esnaf emeklisi maaşı ise bin 759 TL olacak.

Yukarıda belirtilen tutarların en düşük olduğu unutulmamalıdır. Yani prim günü en az olan emekliler yukarıda belirtilen tutarlarda maaş alacaktır. Eğer prim sayıları daha fazla ise yani sigortaya daha çok prim ödemesi yapıldıysa daha fazla maaş alınmaktadır. İlgili emekli maaş tutarlarını şu anda ajanslar son dakika olarak kamuoyuna geçirmeye devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim