Asgari ücret görüşmeleri bilindiği üzere önümüzdeki haftalarda resmi olarak görüşülecek. Bu görüşmlerde işçi sendikaları, işçi sözcüleri, iş verenler, iş veren sözcüleri, Türkiye İstatistik Kurumu ile Merkez Bankası verileri tartışılırken yine konuşmalar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile gerçekleştirilecek olup 2021 yılı asgari ücret kaç TL olacak aramaları devam ediyor. Buna göre sosyal medya aracılığı ile 2 bin 700 TL rakamına yönelik bazı iddialar bulunuyor. Peki bu iddiaların kaynağı nedir? Asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücrete her sene enflasyon rakamları düzeyinde ya da biraz fazla oranında zam yapılmaktadır. Buna göre sene sonunda Merkez Bankası ve TÜİK verilerinde yüzde 12'lik enflasyonun açıklanacağı ön görülmektedir. Enflasyon rakamlarına göre ortalama 300 TL'lik bir zammın verilmesi gerektiği görülüyor. 2324 TL + 300 TL 2 bin 624 TL olarak şekillenmektedir. Konuşmaların sürmesi, rakamın düz olarak yuvarlanmasının talep edilmesi, enflasyon rakamının tartışılması, mecliste ilgili husus hakkında görüşmelerin yapılması ile bu rakamın 2 bin 700 TL olacağına yönelik iddialar bulunmaktadır.

Asgari ücretin şu an için 2 bin 700 TL civarında olacağı ön görülüyor ancak bu rakam kesi olmamak ile birlikte yapılacak görüşmelerde asgari ücretin 2 bin 600 TL - 2 bin 700 TL bandında bir rakam olarak anlaşılması da sağlanabilir. Net görüşmeler önümüzdeki haftalar içerisinde başlayacaktır.