2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen yapılandırmayı kaçan vatandaşlara önemli bir müjde gelebilir. Bilindiği gibi 2020 yılı sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu ile diğer Vergi borçları bulunan vatandaşları ilgilendiren önemli bir yapılandırma düzenlemesi hayata geçirmiştir. Buna  göre kamu borcu olanlar taksitli ödeme seçeneklerini değerlendirerek özellikle pandemi döneminde ödeme güçlüğünde bulunan vatandaşların avantajlı indirim seçeneklerinin olması ve taksit imkanları ekonomide bir kamuda önemli bir etki sağladı. Fakat başvurularda istenilen düzeyde olmadığı ifade dildi. 

2021 yapılandırması ne zaman çıkacal?

Sosyal Güvenlik Uzmanı olan Ekrem Sarısu'nun yaptığı bir açıklamaya göre; Yapılandırmayı kaçıranlar için indirimli ödeme seçenekleri isteyen vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Açıklamada Temmuz ayına kadar yeni bir düzenleme gelmesi beklendiği ifade edildi. Yapılandırma yasası çıkması halinde Bağ-kur borçları olanların ve emeklilik bekleyen vatandaşlar için ödeme yapmak imkanı olacak. Toplu ödeme yapacak vatandaşlar içinde indirimlerden faydalanabileceği açıklandı.

7256 Sayılı Yasa;

Daha önceki çıkartılan 7256 sayılı kanunda 2020 Ağustos ayına kadar tüm borçlar bu kapsama alınmıştı. Bu yapılandırma içerisinde devlete ödemesi beklenen 500 milyar borcum toplam 4 milyon kişi tarafından ödeme yapılması bekleniyor. Fakat vergi sigorta borçlar kapsamındaki başvurularda istenilen gerçekleştiremedi. Toplam borç sayısının üçte biri oranında başvuru yapıldı. Henüz resmi olarak bir açıklama gelmese de son ödeme tarihi olan Ağustos ile Şubat ayları arasında tüm vergi uzmanlarının yeni bir yapılandırma açıklamasını beklediklerini ifade etmekteler.

İşin olsa ekibi olarak 2021 vergi yapılandırılması için düzenlemenin ne zaman çıkacağını aktarmaya devam edeceğiz. Bunun için işin olsa mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa