Türk Kızılayı 2021 Ramazan ayı itibariyle sosyal yardım kampanyalarına artış yaparak vatandaşları duyurdu. Türkiye'nin en köklü kurumları arasında yer alan Türk Kızılayı 1868 yılından bu yana toplumun sosyal refahın gelişmesinde katkı sağlamak, gerek yaşanan kötü hadiselerde; deprem, sel, afet gibi durumlarda; gerekse vatandaşların rutin olan barınma ve para yardımı gibi ihtiyaçların karşılanmasında önemli görevler üstlenmektedir.

2021 Ramazan ayı içerisinde Türkiye'de ve dünyada yaşanan pandemi ile birlikte yapılan yardım başvuruları da artış gösterdi. Bunlardan bir tanesi Corona dayanışma projesi genel başvuru olarak açıklanan kampanyalarıdır. İşin olsa ekibi olarak Kızılay yardım başvuruları nasıl yapılır sorusunun cevabını aktarmak istiyoruz?

2021 Ramazan ayı kızılay yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Türk Kızılayı ülke genelinde 81 ilde ve ilçelerde açmış olduğu şubeler ve temsilciler aracılığıyla yardımlarını dağıtmakta. Kızılay'ın yardımlarının başvurularda gerek resmi kanallar üzerinden gerek sosyal medya hesapları üzerinden almakta. Hatta vatandaşların resmi kurumlardan, kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma vakıflarına gibi yardım kurumlarına yaptığı başvurularda Türk Kızılayı dikkate aldığını ifade etmektedir. Resmi kurumlara başvuru yapma durumu olmayan kırsal mahallede yaşayanlar mahalle muhtarlarına köy muhtarlarına başvuru yaparak, bu anlamda yardım isteyebileceklerdir.

Kızılay'da devam eden sosyal yardımlar neler?

Ramazan ayı boyunca devam edecek sosyal Yarın arasında Korona dayanışma projesi yardım bağışı bulunmaktadır bu kampanya pandemi dönemi ilk açıklandı. 2019 Aralık ayından itibaren; yemek dağıtımı, beslenme yardımı, eğitim, bilinçlendirme çalışması, hijyen malzemesi desteği, sosyal yardım desteği gibi konulardaki yardımları içermektedir.

Sevgi bohçası yardımı;

Diğer destek paketinin ismi sevgi bohçası bağışıdır. Bu pakette; bebekler için bebek bezi, ıslak mendil, şampuan, pişik kremi, sabun, bebek losyonu, pamuk, emzik, biberon, ateş ölçer, çıngırak, oyuncak, hastane çıkışı seti, bebek battaniyesi yer almaktadır. Anneler için ise; gecelik, çanta, hijyenik ped gibi bir paketi içeriyor Sevgi bohçasına bağışı yapacakların bedeli 250 TL'dir. Aynı zaman SMS üzerinden de sevgi yazıp 2868 de göndererek 10 TL yardımda bulmak mümkün olacak.

Kızılay kartı bağışları;

Kızılay geçtiğimiz yıl başlattığı nakdi destekler yerine kullanılan önemli bir projede kızlar kart bağışı yapıyor. Bu bağışta vatandaşlar aldıkları kartlar ile yardım tutarları hesaplarına kartları tanımlanıyor. Bu bakiyeler doğrultusunda alışverişlerini yapabiliyorlar. Kızılay kart bağışı yapacakların 150 lira olarak ödeme yapabilirler. Bunun için açıklanan hesap numaraları var. Bu hesap numara üzerinden T.C. Kimlik numarasının girilmesi ya da alo 178 çağrı merkezi aramaları yeterli olacağı ifade edilmiştir.

Aşevi yardımları;

Aşevlerine nakdi bağış yardımında ise Türk Kızılayı'nın 23 aşevinin hergün sıcak yemek ihtiyacının ihtiyaç sahiplerine ulaştığını biliyor muydunuz? Türk Kızılayı 17 il genelinde ve şehirlerindeki faaliyetlerin devam ediyor. Bunlar içerisinde; Ağrı'dan Erzurum'a, Tokat'tan Kocaeli'ne Konya'dan İstanbul'a pek çok ilde faaliyet sürdüren aşevlerinde günlük olarak 16 bin 557 kişi faydalandığı ifade ediliyor.

Giyim yardımları;

Kızılay'ın giyim yardımıyla, sağlık yardımları bağışı yapılan desteklerin içeride Vatandaşlarımızın sosyal alandaki desteklerinin yardım ihtiyaçlarını karşılıyor. Akülü, tekerlekli sandalye, tıbbi alet cihazları, nakliye, sağlık yardımları, işitme cihazları, protezler, ilaç yardımı yanında pekçok ihtiyaçlarının karşılanması için de bir çalışma yürütüldüğü açıklandı.

Kızılay bağışı nasıl yapılır?

Resmi internet sitesi olan; www.kizilay.org.tr resmi internet sitesi üzerinde yer alan yardım kampanyaları arasından bağış yap bölümünü tıklamak ardından çıkan ekran üzerinden bağış miktarını yazarak, bu proje düzenli bağış yapmak istiyorum seçeneğini işaretleyerek ya da bir kerelik katkıda bulunabilirsiniz. Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell SMS kampanyalarını katılabilirsiniz İster üye girişi yaparak ister üye girişi yapmadan da ad soyad GSM numarası e-posta, T.C. Kimlik numarasını girebilir ardından işlemelerinizi tamamlayabilirsiniz. İister kredi kartıyla, ister BKM Express ile ya da diğer ödeme kanallarını kullanarak kartınızdan ödeme yapabilirsiniz.

Kızılay yardımlarına başvuru adımlarını yukarıda açıkladık. Yorumlarınızı ile kızılayın ülke genelindeki yardımları hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulamalarımızı indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa

Editör: TE Bilisim