Türkiye dünya ülkelerine göre altın rezervinde 12. sırada olan önemli bir ülke konumunda olarak bilinmekte olup her sene tonlarca altın çıkarılmakta, işlenmekte ve piyasaya sürülmektedir. Buna göre 2020 yılında bir rekor kıran Türkiye, 2021 yılında da yeni bir rekor denemesi yapacak ve ekonomiye ciddi anlamda katkı sağlamayı hedefleyecek. Ülkemizde İzmir, Uşak, Erzincan, Çanakkale, Balıkesir, Gümüşhane, Kayseri, Niğde, Sivas gibi bir çok şehirde altın madeni bulunmakta ve buralardan altın üretimi sağlanmaktadır.

42 Ton Altın Üretildi

Türkiye madenleri aracılığı ile 2020 yılında pandemi olmasına rağmen 42 tonluk altın üretimi sağladı. Altın üretimi ekonomiye 2,5 milyar dolardan daha fazla bir kazanç girmesini sağladı. Bu sene bu rakamın daha yüksek olması ve hedefin 45 ton ile 50 ton arasında olması bekleniyor. 2021'de de Türkiye'nin altın üretimi ile 2,5 milyar dolardan fazla kazanç sağlaması ön görülmektedir.

50 Bin Kişiye İstihdam

Altın üretimi olan bölgelerdeki kuruluşlarda toplam 13 bin daimi personel görev almakta olup özellikle geçici süreli istihdamlar ile birlikte yıllık 50 bin kişilik istihdam sağlanmaktadır. Bu istihdamlar ihaleyi alan firmalar tarafından ya da çıkaran kamu işletmesiyse kamu işletmeleri tarafından sağlanmaktadır. Altın rezervlerimizi kullanmamız dolayısı ile burada çalışan işçi sayısı da her sene artmaktadır.