Ülkemizde bilindiği üzere yılbaşına birkaç ay gibi bir süre kala zam görüşmeleri yapılmakta ve yetkililer ile masaya oturulmaktadır. Kasım ayına ramak kala asgari ücretin kaç TL olacağına yönelik araştırmalar pek çok işçi tarafından araştırılırken yüzde 15'ten fazla mı zam yapılacağı merak edilmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama da önümüzdeki yıl konuşulan rakamlar üzerinden görüşmelerin yapılacağını 2020 yılında söylemişti. Buna göre 2021 yılı görüşmeleri için yüzde 15'ten fazla zam beklenmektedir.

2020'de Yüzde 15 Verildi

2020 yılında asgari ücretli çalışanın maaşına yüzde 15 oranında zam yapıldı ve enflasyon oranlarının ise yüzde 12 oranında olduğu söylenmişti. Buna göre Bakan tarafından 2020 yılında yapılan duyuruda önümüzdeki senede anlaşılan rakamlar üzerinden görüşmelerin belirteceği söylenmişti. Eğer bu sene yüzde 15 oranında zam yapılırsa önümüzde seneye asgari ücret 2650 TL olabilir. Ancak muhalefet partileri rakamın yüzde 20'den fazla olmasını talep edeecğinden dolayı tahmini olarak asgari ücret tutarının 2 bin 800 TL civarlarında olabileceği ön görülmektedir.

Yukarıda belirtilen rakamlar şuan için tahmini veriler olmak ile beraber henüz netleşen enflasyon rakamları açıklanmamış ve bu tutarların üzerinden nasıl bir yorum ile karara varılacağı bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim