2021 yılı bedelli askerlik ücretleri kesinleşti. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 7179 sayılı askeralma kanunu gereğince gerçekleştirilen askerlik işlemlerine ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Bilindiği gibi her yıl maaş katsayısı oranların değişikliğine göre bedelli askerlik ücretlerine zaman gelmektedir. Bu kapsamda 2021 Ocak ayı bedelli askerlik ücreti 240.000 gösterge rakamının çarpma sonucuna göre tutar açıklanmıştır.

2021 Bedelli ücreti ne kadar oldu?

Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin öncelikle Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan bedeli peşin olarak ödemeleri, daha sonraki aşamada ise askerlik temel eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bedelli asker adaylarının askerlik işlemleri için başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Ocak ayı aylık katsayısı 0,165786 olarak açıklandı. Açıkladığımız gibi 240.000 gösterge rakamı ile 0,165786 rakamının çarpma sonucunda 2021 bedelli askerlik ücreti 39.788 olarak ifade edildi.

Bedelli askerlik başvuruları nasıl yapılır?

Adayların başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapmaları gerekiyor. Bunun için öncelikle e-devlet şifresi ile T.C. Kimlik numarasının Milli Savunma Bakanlığı asal askerlik hizmet sistemi üzerinden giriş yapmada gerekmektedir. Tüm başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden tamamlanıyor.

Hangi Bankalara ödeme yapılabilecek?

Ödemeler hangi bankalara yapılacak? Kamu bankalarından; Vakıf Bankası, Ziraat Bank Halkbank ile katılım bankalarından Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla ücret ödemeleri yapılacak. Ayrıca PTT şubeleri ile Türkiye genelindeki mal müdürlüklerine başvuru için ücretler ödenebilecek.

Ne Kadar Artış Oldu?

2020 yılı 37.070 TL olan ücret, 2021 yılında 39.788 TL olarak devam edecek. Daha önceki seneye göre 2.718 TL bir artış gerçekleştirilmiştir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim