2021 yılına girmeye iki aydan daha az bir süre kaldı ve birkaç hafta içerisinde hem Türkiye Büyük Millet Meclisinde hem sendikalar arasında hemde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla görüşmeler başlayacak olup 2021 yılı asgari ücret rakamının ne kadar olması gerektiği hususunda ki görüşmelerden sonra tüm detayalr belli olacaktır. Asgari ücret görüşmeleri başlamasına az kala ilk rakamlar gelmeye başladı. Peki asgari ücretin kaç TL olması bekleniyor?

Enflasyon Dikkate Alınacak

2020 yılı içerisinde Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'in enflasyon verileri dikkatle incelenecek ve ilgili verilere göre çalışmalar yapılacak olup Sabah Gazetesi tarafından yapılan yoruma göre 2021 yılında brüt asgari ücretin 3 bin 400 TL olmasının beklendiği net asgari ücretin yani işçilerin eline geçen rakamın ise 2 bin 650 TL ile 2 bin 800 TL aralığında olabileceği belirtildi. Eğer 2 bin 800 TL asgari ücret olursa yaklaşık 400 - 500 TL oranında zam gelebilir.

Asgari ücret kaç TL olmalıdır? Buradan giriş yaparak fikrinizi belirtebilirsiniz.

3 Bin TL Talep Ediliyor

Bir çok işçi sendikasından gelen bilgilere göre 2021 yılı için asgari ücret rakamının 3 bin TL olmasına yönelik taleplerin geldiği belirtiliyor. Ancak bunların tamamı dikkatli bir şekilde incelenmekte ve gelen yorumlara, enflasyon rakamlarına, değerlendirmelerine göre net bir şekilde 2021 yılına girmeye az bir süre kala belli olmaktadır.

2021 Asgari ücret yorumu için buraya giriş yapınız.