Araç sahiplerinin merakla beklediği zorunlu trafik sigortası ücretleri için önemli bir gelişme. 2020 yılı sigorta fiyatları belli oldu.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte yeni tarifiye geçen sigorta ücretleri içn gelişmeler neler? Bilindiği gibi her gün artarak devam eden ara sayısı bugünlerde 23 Milyon'dan daha fazla hale geldi. Bu araların yüzde 54'lük kısmı otomobilden oluşurken yüzde 14'lük kısmı ise motosiklet yüzde 8'i ise traktörden oluşuyor. Buna göre sigorta yaptıracak sürücüler için 4 basamak öne çıkıyor. 1. basamakta kaza yapan sürücüler yer alırken 7. basamakta 3 yıl boyunca aracı ile kazaya karışmayan sürücüleri kapsıyor.

EN DÜŞÜK SİGORTA 709 TL OLDU;

2020 yılında kaza yapmayan sürücülerin zorunlu trafik sigortası yenileme ücreti olarak en az 709 Tl ödeme yapması gerekli olacak. Diğer yandan Yeni araç alacak olanlar için en az 1209 Tl ödeme yapması gerekli olacak. Basamak sayısında düşük olan sürücüler için en yüksek tutar ise 3.361 Tl olarak ödeme yapmaları gerekli olacak.

Bu fiyatlara göre en düşük sigorta Adıyaman İlinde olacak. En yüksek sigorta ödemesi için İstanbul ilinde kazası sürücüler için 792 Tl en düşük basamaktan sigorta yaptıracaklar için 3598 Tl ödeme yapması gerekirken yeni araç sahipleri 1439 Tl ödeme yapacak.

işin olsa ekibi olarak zorunlu trafik sigortası ödeme fiyatlarını 4 grubu ele aldık. Fiyat listesine göre En düşük Adıyaman, Aydın, Burdur, Çanakkale, Hakari İllerinde 709 Tl olacak. 

En düşük 717 Tl yeni araç alacaklar için 1304 Tl kazası bulunan ve en düşük basamaktan ödeme yapacaklar için 3259 Tl. Afyon, Ağrı, Amasya, Balıkesir, Çankırı, Edirne, Kırklareli, Manisa, K.maraş, Nevşehir, Niğde, Uşak, Van, Yozgat, Karaman ve Şırnak illerindeki fiyatlar ise şu şekilde;

Artvin, Bilecik  , Bitlis  , Bolu  , Çorum, Elazığ  , Erzincan, Gaziantep, Gümüşhane, İçel  , Kırşehir, Muş  , Siirt  , Sivas  , Zonguldak, Aksaray, Batman, Iğdır illerinde;

Antalya, Denizli , Diyarbakır, Giresun, Konya, Malatya, Bayburt, Kırıkkale, Adana, Bingöl, Eskişehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Karabük, Düzce, Erzurum, İzmir, Kayseri, Yalova, Ankara, Bursa, Kocaeli, İstanbul illerinde;

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim