Türkiye Cumhuriyeti topraklarında çiftçilik yapanlar bilindiği üzere devlet destek ödemeleri vermektedir. Bu destek ödemeleri çiftçinin ürettiği ürüne ve sahibi olduğu tarlanın büyüklüğüne göre değişmektedir. Karadeniz'de hem toprakların verimli olması hemde bol yağışlı olmasından dolayı neredeyse bütün aileler fındık üreticiliği gerçekleştirmektedir. Kimileri fındık üreticiliğini ticari amaç ile yaparken kimileri bireysel amaç ile gerçekleştirmekte olup devlet fark etmeksizin toprak büyüklüğüne göre herkese fındık destek ödemesi yatırmaktadır. Peki 2020 yılında fındık destek ücreti ne zaman yatırılacak? Fındık destek ücretlerinin ödeme tarihi belli oldu mu?

Mart ya da Nisanda Yatabilir

Fındık üreticileri için ödenmekte olan fındık destek ücretleri geçtiğimiz yıllara bakı8ldığında 2017, 2018, 2019'da Mart ile Nisan ayında yatırıldığı görülmektedir. Genel olarak ise Mart ayının son haftası ile Nisan aralğının ilk haftasında yattığı öğrenildi. Bu sebepten dolayı yine 2020 yılında da fındık üreticilerinin ödemeleri 25 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında yatırılması beklenmektedir. Ancak bu tarihin kesinleşmemiş ve sadece ön görülmekte olan tarih olduğu unutulmamalıdır. Net tarih fındık üreticileri için fındık destek ücreinin yatırılacağı tarih duyurulduğunda açıklanacaktır.

Eğer sizlerde fındık üreticisiyseniz ve fındık destek ödemesi alıyorsanız İşin Olsa sitemizi takip ederek ilanın ya da bilginin duyurulduğu andan itibaren bilgi olabilirsiniz. Net tarih açıklandığında sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.