2020 yılına girilmesi ile dolarda ivmeli bir yükseliş görükmeye başladı. Bilindiği üzere 2020 yılı Ocak ilk gününde çeyrek altın 475 TL bandından işlem gördü. Ocak, Şubat ve Mart aylarında hızlı bir yükseliş beklenmiyordu fakat altın Türkiye'de Şubat ayında ciddi bir ivme kazandı ki uzmanların yaptığı yorumlara göre altın fiyatlarının hızlı şekilde artmasında korona virüsünün etkisinin olduğu söyleniyor. Neden sorusunun cevabı ise korona virüsünün Çindeki iç pazarı olumsuz etkilemesi, bir çok fabrikanın iş bırakması ve bu durumdan ülkemizin ekonomik anlamda olumsuz etkilenmesi olarak belirtilmektedir. 13 Şubatta ivmesini iyice hızlandıran çeyrek altın 500 TL bandından satışa başladı. Yani bir buçuk aylık dönemde çeyrek altın 25 TL'lik değer kazandı.

9 Günde 46 TL Yükseldi

13 Şubat 2020 tarihinde ajanslara düşen son dakika bilgisinde çeyrek altın fiyatı 500 TL olarak belirtilmişti. 9 günlük süreçte alıtnın ivme kazanması beklenmezken altın fiyatı 546 TL'ye kadar yükseldi ve yatırımcısına ciddi bir kazanç elde ettirdi. Öyle ki 40 bin lira, 50 bin lira gibi rakamlar ile bankada altın hesabı açanların bir buçuk hafta gibi çok kısa bir sürede 2 bin lira kazandığı öğrenildi. Peki bu tarihten sonra altının yükselişi için neler söyleniyor?

Altının Sabitlenmesi Bekleniyor

Dün yapılan açıklama da korona virüsünün tedavisi için aşısının bulunduğu belirtilmişti fakat bilimsel olarak kanıtlar sunulmadığı için henüz bir resmiyet kazanmadı. Çin'deki iç pazar etkilenir, ülkemize gelen turistlerin oranı tekrar eski seviyelere gelirse altının fiyatının sabitlenmesi bekleniyor öyle ki şu anda altın 546 TL'den 534 TL'ye kadar düştü ve bir miktar daha düşmesi bekleniyor. Ancak her zaman olduğu gibi bu sene de Temmuz 2020'den başlayarak altın fiyatlarının yaz aylarında Ekim 2020'ye kadar yine yüksek olacağı bu tarihlerden sonra ise tekrar inen bir grafik ile seneyi kapatması ön görülmektedir.

Altından haberdar olabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.