Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalara üye olan işletmeler Kobiler nefes kredisi kullanabilecek. Peki nefes kredisi nedir? Hangi bankalar verebilecek? TOBB’a üye nasıl olunur. Ziraat Bankası nefes kredisi verecek mi?

NEFES KREDİSİ VEREN BANKALAR BELLİ OLDU!

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu açıklamasında esnafa önemli bir müjdeli haberi verdi. Buna göre finansmanın yüzde 80’i hazine KGF destekli olan ve işletmelerin rahat bir nefes almasını sağlayacak olan destek için bazı şartlarda açıklandı. Buna göre öncelikle TOBB’a bağlı odalara üye olmak gerekli olacak. Üye olduğunu belirten belge ile birlikte Nefes kredisi veren bankalara başvuru yapılabilecek. Şuanda Denizbank’a başvuru yapıldığı bilinmektedir. Ziraat bankası, Halkbank, Vakıflar Bankaları’da bu kredi verip vermeyeceği yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor!

GERİ ÖDEME PLANI NEDİR?

2020 yılında herhangi bir ödeme yapılmayacak. Ana para faiz önemeleri ve masraf ödemeleri 2021 yılının başından itibaren başlayacak. Buna göre yıllık 7.5 faiz oranı olacak. Geri ödeme eşit taksitlerle yapılacak. 12 ay boyunca sürecek.

Ne kadar kredi kullanılabilecek? 50 Bin TL, 100 Bin Tl’ye kadar kredi kullanılabilecek. Bu miktar kobilerin bulundukları illere göre değişebileceği ifade ediliyor.

Nefes kredisi veren bankalar hangileri; Şuanda Denizbank tarafından verilecek. TOBB’a bağlı odalara üye olduklarını belirten belge ile başvuru yapılması gerekli olacak.

NEFES KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI VE BELGELER;

27 Nisan itibari ile bankaya başvuru yapılabilecek. cirosu 25 milyon TL altında olan işletmeler üye odlukları oda, borsalardan faaliyet belgesi almaları gerekli olacak. Faaliyet belgesi nasıl alınacak. Üyeni olduğunuz oda ve borsadan online olarak temin edilebilecek. Başka bir koşul ve şart aranmayacak.

27 Nisan2020 tarihinden itibaren başvurular Denizbank üzerinden yapılabilecek. Faaliyet belgesi odalar ve borsalar tarafından tamamından online olarak verilebilecek. TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa bulunuyor. İlinizdeki TOBB’a bağlı odaları listelemek için https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/IlBazindaOdaBorsaArama.php adresinden arama yapabilirsiniz.

TOBB Nedir? 5590 sayılı Kanun 8 Mart 1950 tarihli kanun ile yasal çerçeve kazanmıştır. Oda ve borsalar arsıdna birlik dayanışma saplanmasında, ticari ve sanayii’nin gelişmesini sağlamak ve mesleki faaliyetleri geliştirmek üyelerin birbiri ile olan ilişkilerin artması için kurulan bir birliktir. TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa bulunur.

Editör: TE Bilisim