Türkiye genelindeki il ve ilçelerde evde bakım maaşı ödenen iller belli olmaya başlandı. Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı müdürlükler aracılığı ile hak eden vatandaşlara ödenen bakım maaşları için 2020 Şubat ay ödeme takvimi belli oldu mu?

Yeni yılda 2020 yılı itibari ile 1460 Tl olarak hesaplanan bakım maaşları ödemesi için henüz ödeme yapılan il bulunmuyor. Fakat önümüzdeki haftadan itibaren bu ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlanması bekleniyor. 10 günlük süre içerisinde tüm illerde de ödemelerin yapılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI NEDİR?

Bakıma muhtaç kişiler bakım ücreti olarak maaş bağlanması için gerekli olan başvuru şartları nedir? Sağlık raporu ile ağır engelli olduğuna dair belge olması, Sosyal hizmet yetkililer sosyal incelemeler yapar ve bakım ihtiyacı olduğuna dair tespitleri olması, evde kişi başı gelirin asgari ücretin 3'te ikisinin de altında olması durumlarında maaş bağlanır.

BAŞVRULAR NEREYE YAPILIYOR?

İlçelerde Sosyal Hizmetler merkezlerine illerde ise Sosyal hizmetler il müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Bunun için başvuru dilekçesi ve engelli raporu, ikamet adres belgesi hanede yaşanlara ait gelir durumunu gösterir maaş bordosu, kira geliri varsa bunları gösteren mal durumunu gösteren belgeler, iki adet fotoğraf, öğrenim belgesi, engelli için varsa vasi kararı belgeleri istenilmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim