İlk kez 2018 yılında başlatılan emeklilere bayram ikramiyeleri ile yılda 2 Bin Tl ödeme yapıldı. Ramazan ve Kurban Bayramlarında engellilere ikramiye var mı diye merak eden pek çok okuyucumuz mesaj yazarak bu konuda aydınlatılmasını istemektedirler.

BAYRAM İKRAMİYESİ;

Engelli vatandaşlara bayram ikramiyesi ödenmesi konusu pek çok kez TBMM gündeminde de konuşan konular arasında yer aldı. Adana Milletvekili İsmail Koncuk bayramlarda emekli ikramiyeleri ödemelerinin engelli vatandaşlara da yapılması gerektiğini ifade etmişti. 

İlgili Haber: https://www.isinolsa.com/gundem/engellilere-1000-tl-bayram-ikramiyesi-destegi-geliyor-h26498.html

Bayram ikramiyesi ödenecek olan vatandaşlar şu şekildedir; Bağkur, SSK ve emekli sandığından emekli olanlar, geçici köy korucuları, Kıbrıs, kora ve istiklal gazileri, terörden zarar gören siviller ve hak sahipleri, vazife be harp malulleri, 1. derece şehit yakınları ve gazilere ikramiye ödemesi yapılıyor.

Engelli vatandaşlar zor şartlarda geçimlerini sağlamaktalar. 3 aylık engelli maaşı alan vatandaşlar bayram ikramiyesi ödemesi yapılmasını bekliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli vatandaşların ve hane hakkında gelirin asgari ücretin 2/3 oranından az olması halinde evde bakım ücreti ödemektedir. Evde bakım ödemeleri her ay yapılmaktadır. 2020 Şubat ayında 981 27 Tl ödeme yapıldı. Tüm illerde hak eden vatandaşların hesaplarına ödemeler gerçekleşti. 

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk evde bakım ücreti alan vatandaşlar için bayram ikramiyesi ödemesi için çalışıldığını ifade etmişti. Bu konuda gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim