EPDK - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu- Başkanı Yılmaz elektrik zamları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Mustafa Yılmaz (EPDK Başkanı) 2020 yılının ilk aylarında elektrik fiyatlarında artış yapılıp yapılmayacağına dair yaptığı açıklamada, yeni yılın ilk çeyreğinde zamlı tarife uygulanmayacağını ifade etti.

ELEKTRİK ZAMMI;

Kurul toplantısının 26 Aralık tarihinde gerçekleştirilmesinin ardından Başkan Yılmaz "2020 yılı Ocak- Şubat- Mart aylarına yönelik herhangi bir fiyat artışı söz konusu değildir." dedi.

DOĞALGAZ ZAMMI OLACAK MI?

Bilindiği gibi Ağustos ve Eylül aylarında iki kez doğalgaz zammı yapılmış ve kış ayının kendini gösterdiği Aralık Ocak ve Şubat aylarında BOTAŞ doğalgaz zammı uygulayıp uygulamayacağı merak konusu haline gelmişti. Yüzde 37 zam sonrasında Aralık ayında doğalgaz zammı yapılmayacak. Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye doğalgazı olması gerekenden yüzde 59 daha az bir fiyatla kullanıyor açıklamaları yapmıştı. Buna göre  Ocak ve şubat aylarında da şuan beklenen bir fiyat artışı için yeni bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

493 BİN HANEDE DOĞALGAZ KESİNTİSİ;

Diğer yandan İstanbul ilinde doğalgaz faturasını ödeyemeyen ve ödeme yapamadığı için doğalgazı kesilen hane sayısı 493 bin olarak açıklandı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim