Ülkemizde memur olarak çalışan milyonlar kişi olmakla birlikte özellikle ev, araba ya da ihtiyaç durumunda kredi almak isteyen bu vatandaşlara kredi olanakları sağlayan bankalar bulunuyor. Peki bankaların memurlara sunduğu kredi olanakları neler? İşte detaylar.

Halkbank Memur Kredisi

Halkbank tarafından kamu çalışanlarına sunulan ihtiyaç kredi 100.000 TL’ye kadar krediyi aylık %1,05 faiz oranıyla tahsis ücretli veya aylık %1,10 faiz oranıyla tahsis ücretsiz olarak sunmaktadır. Aynı zamanda ödemeleri: Aylık eşit taksitli,Artan taksitli,Azalan taksitli,3 ayda bir eşit taksitli,Serbest ödemeli olarak yapabilirsiniz.

Vakıfbank Memur Kredisi

Vakıfbank, bankalarından maaş alan kamu çalışanlarına Aylık eşit taksitli,Artan taksitli, Azalan taksitli,3 ay ödemesiz dönemli aylık eşit taksitli,3 ayda bir eşit taksitli, Son taksit balon ödemeli,Değişken taksitli olarak geri ödeme seçeneği ile sunmaktadır.

Garanti BBVA

Banka tarafından kamu çalışanlarına yüzde 1,04 faiz oranı ile 100 bin TL’ye kadar kredi olanağı sunulmakta olup örnek olarak 100.000 TL kredi tutarı ve 60 ay vade için faiz oranı: %0,99 yıllık toplam maliyet %15,4957’dir. Sigorta ve Vergi Dahil Ücretler Toplamı: 1725,00 TL olarak ifade edilmiştir.

Türkiye Finans

Banka tarafından kamuya özel kredi olanağı sunulmakta olup bu kapsamda Konut Finansmanında 120 aya kadar tüm vadelerde %0,79, taşıt Finansmanında 60 aya kadar tüm vadelerde %0,84 ve ihtiyaç Finansmanında 60 aya kadar tüm vadelerde %0,89 kâr oranı uygulanacaktır.

Şekerbank Kredi

Şekerbank kamu çalışanlarına 50 bin TL’ye kadar, 3 ay vade ile en yüksek 60 ay ile yüzde 1,79 faiz oranı ile tek sefer 250 TL tahsis ücreti ile kredi olanağı sunmaktadır.

Başvuru Belgeleri

İlgili kredi başvuruları için Kimlik belgesi ya da sürücü belgesinin fotokopisi, Memura ait maaş bordrosu, İkametgâh kayıt belgesi, Konut kredisinde, konuta ait tapu belgesi fotokopisi, Aylık net gelir belgesi, Mal varlığını gösteren mülkiyet belgesi ile başvuru yapılması gerekmektedir. Bazı bankalar ise mobil ya da internet bankacılığı ile kredi başvurusu alabilmektedir.